Provincie Zuid-Holland

Nieuwe structuur & design voor Zuid-holland.nl

De huisstijl van de provincie Zuid-Holland kreeg een complete make-over. 

En daarom kreeg zuid-holland.nl een nieuw UX-design en een verbeterde structuur. Grote voordeel: de provincie hoefde de technische basis van zuid-holland.nl niet opnieuw te bouwen, het nieuwe design zit het bestaande platform als gegoten.


Als vaste design partner van de provincie Zuid-Holland ontwierpen we een nieuwe versie van zuid-holland.nl. Vergunningen aanvragen, aankondigingen van nieuw beleid en het bevorderen van betrokkenheid bij de provinciale politiek: het digitale platform van een provincie dient veel doelen.


Centraal stond de noodzaak van het doorvertalen van de nieuwe huisstijl. En de keus om het bestaande technische platform te behouwen. Toch hebben we ook de structuur van het platform grondig doorgelicht. Ook daar zat ruimte voor verbeteringen, zonder dat er grote technische aanpassingen nodig waren.

Beginnen bij de gebruiker

Door te werken op basis van het principe van toptaken (de meeste bezoekers komen voor een beperkt aantal redenen naar je platform) is het nieuwe platform overzichtelijker en daarmee voor de gebruiker gemakkelijker.
 

Snel en overzichtelijk

Omdat de huisstijl al stond, zijn we gestart met het interviewen van gebruikers uit verschillende doelgroepen: welke ervaring verwachten zij? De inzichten uit deze interviews leverden 2 ontwerprichtingen op. Uit de A/B-tests die we daarna met gebruikers hebben gedaan, rolden het uiteindelijke concept en het design.
 
 

Toegankelijk

Tijdens het ontwerpen hebben we continu rekening gebouden met toegankelijkheid: kunnen gebruikers van het platform met een beperking ook gemakkelijk doen waar ze voor komen? Door scherp te letten op kleurcontrasten help je bijvoorbeeld slechtzienden. En een duidelijke, consequente structuur maakt het bijvoorbeeld makkelijker om met screenreaders te werken.