Exact weten waarvoor we het doen. Voordat we beginnen met ontwerpen of programmeren, ontleden we het probleem dat we willen oplossen. Wat wil je doen en voor wie? Waarom wil je dit? Wat is er dan op korte termijn nodig om te doen en wat op langere termijn?
Dit hoeft geen langdurig strategie-traject te zijn. Als wij maar precies weten wat we gaan doen en waarvoor.
Er leiden verschillende wegen naar Rome. Om de juiste richting te kiezen, nemen we met elkaar de verschillende oplossingsrichtingen door. We leggen eerste ontwerpen voor aan klanten of stakeholders, vragen om feedback, valideren aannames of doen een concurrentieanalyse.
In deze fase leggen we iteratief vast hoe een oplossing werkt en hoe deze er uit komt te zien.
Al onze ontwerpen (altijd in Figma) moeten aan drie eisen voldoen: ze moeten de doelen van onze klant, onze opdrachtgever, mogelijk maken. De gebruikerservaring moet optimaal zijn en ontwikkelaars moeten het ontwerp op tijd en binnen budget kunnen opleveren.
In deze fase werken we het concept of de richting uit de discovery fase uit in een compleet design en als nodig in een design system. Dit doen we altijd in nauwe samenwerking met de programmeurs die de oplossing gaan bouwen, zodat ook zij exact weten wat van ze wordt verwacht.
Onze programmeurs zijn gespecialiseerd in maatwerk-oplossingen, zodat ze unieke ervaringen kunnen realiseren. Eventueel samen met onze partner Smartshore stellen we een development team samen dat de juiste capaciteiten en competenties bevat.
De technische realisatie is altijd agile en volgt het Scrum-framework. Daarom zit in de design- en de develop-fases in de praktijk veel overlap. We willen niets ontwerpen dat ook niet direct gemaakt en gelanceerd kan worden.
Zodra (een versie van) een oplossing in gebruik is genomen, volgt de laatste fase van hosting, doorontwikkelen, evaluatie en continue verbetering.
Ook hierin leveren we maatwerk: we doen precies dat wat de oplossing nodig heeft.